Projektikohtumine Norras

21.-25. oktoobrini külastasid  Aravete Keskkooli õpetajad septembris alanud projekti raames Norra Lillehammeri videregående skole Norras. Projekti eesmärgiks on edendada tervislikke eluviise koolis, elavdada kohalike kogukondade huvi liikumise ja tervisliku toitumise vastu.

Lillehammeri keskkoolis õpib umbes kuussada 16-19- aastast õpilast ja neid õpetab viiskümmend õpetajat. Lillehammeri kooli eripäraks on sporditegevuse kaasamine tavalisse kooliellu, tänu heale koostööle kohalike spordiklubidega toimuvad treeningud terve päeva jooksul.

Meie tööpäevad  algasid hommikul vara treeningute külastamisega - seekord küll vaatlejate, mitte osalejatena. „Varjutasime” oma ala tõelisi professionaale - jälgisime tihedas vihmasajus toimunud suusatreeningut ja lumisel väljakul läbi viidud jalgpallitreeningut. Saime kinnituse norrakate kuulsale ütlusele „Ei ole halba ilma, on vaid ebasobiv riietus”. Keegi kohalikest ei mäletanud, et treeningud oleks ära jäänud halva ilma tõttu. Huvitav oli külastada baastreeningu alla kuuluvaid koordinatsiooni- ja tänavatantsu- treeninguid. Nägime õpilaste soovidele vastavalt ülesehitatud treeningukavu ning imetlesime õpilaste pühendumist spordile.

Projektikoosolekutel kavandasime kahe aasta jooksul toimuvaid tegevusi ja panime aluse ühisele koduleheküljele (healthylifestylesinschool.weebly.com).
Juba õige pea - 17.-21. novembrini võtame Norra kolleege vastu oma koolis. Sel nädalal ootame külalisi ka Eesti spordiliidust ja Norra saatkonnast, et koostöös arutada edaspidiseid tegevusi.
20. novembril kell 12 toimub Aravete Keskkoolis koolitus „Tervislik liikumine. Võimalused koolis. Vastupidavusalade käsitlemine.“  Lektoriteks on oma ala asjatundjad Kaarel Zilmer ja Rene Meimer. Koolitus on kõigile soovijatele tasuta, kuid palume ette registreerida 19. novembriks aadressil See e-posti aadress on kaitstud spämmirobotide vastu. E-posti aadressi nägemiseks peab olema JavaSkripti kasutamine olema lubatud. või telefonil 3838940.

Larissa Espenberg
projektijuht